Logo buro DAF
Logo buro DAF

BLOG

Hoe vind je de perfecte webhosting?

Webhosting

Wil je een website? Dan zul je een webhosting moeten kiezen. Een zoektocht die zeker wat aandacht vereist, want zomaar de eerste en beste hostingprovider kiezen is geen goed idee. Een goede hosting moet namelijk aan meerdere eisen voldoen en sommige hostingproviders beloven meer dan ze waar kunnen maken. Hoe kies je dan de perfecte webhosting voor jouw website? Geen paniek, ik heb de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet én geef je de ultieme tip voor de (bijna) perfecte webhosting!

Ter info: in deze blog zijn affiliatelinkjes geplaatst. Als jij via deze linkjes een hostingpakket bij SiteGround aanschaft krijg ik een klein bedrag van ze. Dit kost jou helemaal niets extra’s, maar helpt mij wel enorm! Deze blog is compleet vanuit mijn ervaring en eerlijke mening geschreven. Ik ben al jaren trouwe fan van SiteGround en help jou graag met het vinden van de (bijna) perfecte webhosting.

Maar wat is een webhosting eigenlijk?

Hoe meer je je er in gaat verdiepen, hoe complexer het kan worden. Je zit waarschijnlijk niet te wachten op een heel technisch verhaal, dus ik zal het proberen zo makkelijk mogelijk uit te leggen. Een hosting is eigenlijk het huren van opslag van rekenkracht en geheugen bij een server. Nog niet echt duidelijk hè? Oké, nog een poging. Een hostingprovider zorgt ervoor dat jouw website op een server (een enorme computer) wordt opgeslagen. Deze server heeft toegang tot het internet, zodat iedereen jouw website ook daadwerkelijk kan zien. Anders heb je er natuurlijk nog steeds niets aan.

Maar, en nu komt het, een goede webhostingprovider doet nog veel meer dan dat. Naast de opslag zorgt de juiste provider voor goede beveiliging van de server en dus jouw website, automatische updates, automatische back-ups, etc.

De minimale vereisten

We gaan de minimale vereisten op een rijtje zetten. Dit is uiteraard naar mijn mening, maar na enige ervaring kan ik met zekerheid zeggen dat onderstaande zaken absoluut belangrijk zijn:

  • Genoeg GB’s ruimte voor jouw website, foto’s, etc.
  • Onbeperkt dataverkeer
  • WordPress installer (met een simpele klik heb je een WordPress website)
  • Automatische back-ups
  • Automatische updates
  • Goede beveiliging
  • SSL certificaat (het liefst gratis uiteraard)
  • DNS beheer (beetje technisch, maar wel handig om te hebben)
  • E-mailadressen (voor mailadressen met bedrijfsnaam als domein)
  • En zeer belangrijk; goede klantenservice

Goede klantenservice is zeer belangrijk

Neem van mij aan dat je bij iedere webhostingprovider minimaal één keer de klantenservice moet raadplegen. En we weten allemaal hoe verschrikkelijk irritant het kan zijn als een klantenservice slecht is. Als jouw website niet bereikbaar is wil je natuurlijk niet dat de redders in nood alleen tijdens kantooruren bereikbaar zijn. Als je naar de klantenservice kijkt, moet deze zeker voldoen aan onder andere; vriendelijkheid, 24/7 bereikbaarheid, verstand van zaken en op meerdere mogelijkheden bereikbaar. Het liefst per e-mail, telefoon én chat. En vooral belangrijk; gratis. Je betaalt meestal genoeg aan een goede webhosting, het zou raar zijn als je ook nog eens voor de klantenservice moet betalen.

Mijn (niet zo) geheime tip!

We weten nu waar de perfecte webhosting aan moet voldoen, maar waar kan je die vinden? Sorry, ik moet je helaas melden dat een perfecte webhosting niet bestaat. Nog niet in ieder geval. Maar… ik heb er wel één gevonden die heel erg dicht in de buurt van perfectie komt, namelijk SiteGround.

Eigen ervaring

Toen ik mijn eigen onderneming startte als webdesigner was ik op zoek naar het beste hostingbedrijf. Ik had een lange lijst aan eisen, want het doel was om een goede hosting te vinden die ik ook aan mijn toekomstige klanten zou kunnen aanbevelen. Tijdens mijn research kwam ik vele providers tegen en daarbij vele slechte reviews. De zoektocht was lang en bijna had ik de fout gemaakt om dan maar voor één van de bekendere te kiezen. Tot ik via via bij SiteGround terechtkwam. Niet alleen voldeed dit bedrijf aan al mijn eisen, ook beweerden zij een zeer goede klantenservice te hebben.

En daar is niets aan gelogen. De klantenservice is bijna geweldig te noemen. Via de chat, telefoon of helpdesk tickets neem je contact op en binnen een razendsnel tempo word je (zeer vriendelijk) geholpen. Waar je bij een andere klantenservice vaak van het kastje naar de muur wordt gestuurd, proberen ze hier echt samen met jou het probleem op te lossen. Klinkt eigenlijk heel logisch, maar dit is niet overal het geval en daarom dus een absolute verademing. En had ik al gezegd dat ze 24/7 bereikbaar zijn? En dat het gratis is?

Andere voordelen van SiteGround

Naast de geweldige klantenservice zijn er natuurlijk nog meer voordelen. Namelijk:

  • Makkelijk jouw website verhuizen van eventuele oude webhosting naar Siteground d.m.v. hun gratis plugin
  • Gratis SSL certificaat
  • Caching voor snelle laadtijd
  • Automatische updates en beveiliging
  • Gratis e-mailadressen
  • WordPress installer (met één druk op de knop heb je al een website)
  • en nog veel meer!

Zijn en dan echt geen nadelen?

Zoals ik al eerder zei; een perfect webhostingbedrijf bestaat niet. Er is altijd wel wat aan te merken. Wat zijn die nadelen dan?
Ten eerste; de Engelstalige klantenservice. Dit kan een struikelblok zijn. SiteGround is een internationaal bedrijf en ze spreken dus Engels. Voor velen misschien geen probleem, maar het kan natuurlijk lastig zijn als je de taal niet zo goed beheerst.
Ten tweede; de prijs. In vergelijking met andere hostingbedrijven is SiteGround misschien iets duurder dan gemiddeld, maar je krijgt er ook veel meer voor terug. Functies waar je bij een andere hosting voor moet betalen, krijg je er hier gratis bij. Daarnaast hebben ze vaak leuke aanbiedingen voor nieuwe klanten. En een basispakket voor een kleine website heb je al voor €12,99 per maand (exclusief eventuele korting). Voor nieuwe klanten is er altijd een korting!

Ondertussen net zo enthousiast als ik over dit hostingbedrijf? Wil je meer weten? Bezoek dan hier hun website!

Deel dit blog:

Deze blogs vind je misschien ook interessant